Mig's World Wines
online verkoop !
artikel(en) : 0
totaal : 0.00 €

Armenian Alternatives 29/02/2016

Samen met zijn buur Georgië wordt Armenië beschouwd als de bakermat van druiven en wijn. Door zijn moeilijke geschiedenis doorheen de laatste eeuw verloor het de voeling met zijn kwalteitsvolle wijnproductie uit het verleden. Nu maakt het echter een spectaculaire terugkeer.  

Zoals vele Oost-Europese landen beschikt ook Armenië over zijn eigen inheemse druiven. Mig’s biedt u met enige trots de mogelijkheid uitstekende en krachtige wijnen te ontdekken die gemaakt zijn uit lokale variëteiten zoals Kangun, Areni & Karmrahyut.

U krijgt ook de kans om een andere Armeense specialiteit te proeven, een granaatappelwijn! Deze licht fruitige wijn beschikt over een goede tanninestructuur en is aangenaam knapperig. Hij past perfect bij sterke kaas, zwarte chocolade en.. onze probeersels lopen nog!

Op zaterdag stelt Marc, onze invoerder van deze intrigerende wijnen, u van 14u tot 18u  (zoals steeds gratis en voor iedereen) onze wekelijkse degustatie voor. Mocht u niet tot zaterdag kunnen wachten, raden we u het Crab Club Restaurant aan: proef er de witte Tariri (facebook.com/pages/Crab-club-Bruxelles). Philippe Emanuelli, de supersommelier en createur biedt in deze nieuwe trendy plek altijd een uitzonderlijke wijnselectie. U kunt onder meer kiezen tussen de Japanse Koshu, een Griekse
assyrtiko, een New York Riesling, of drie verschillende wijnjaren van de Libanese Château Musar – allemaal door Mig’s geleverd. Ze passen allemaal perfect bij de even onevenaardbare verse gerechten die hij en zijn partner Yoth elke dag bereiden.

Cheers!