Mig's World Wines
online verkoop !
artikel(en) : 0
totaal : 0.00 €

Eye candy + one-shots tasting! 03/10/2011

Kijk deze week, wanneer u in de winkel langskomt, eens wat beter naar onze inrichting: dankzij een nieuwe ingreep zijn alle talenten van mijn vriend en kunstenaar Olivier Damien nu vertegenwoordigd.

Volg de gids: eerst het uithangbord buiten - een uitgewassen driehoekvormig logo omringd door een stukje wereldbol. Kom binnen: in de kleine inhkomhal kan u de planisfeer bewonderen op de linkermuur, die naar een plafond in de wolken leidt. Een paar trappen op, en in de grote ruimte ziet u mooie donkere okergele patina's met een minder bewolkte hemel die doorkruist wordt door een trompe-l'oeil van een roestkleurige staalplaat, en vooral, op uw linkerkant, de nieuwe panelen van de millésime 2011. Wat hoger rechts vindt u de panelen van de "wijnetiketten" - Olivier is een groot amateur van deze drank! Na de reeks werken op uw linkerzijde vindt u twee nieuwe creaties, de "wereldkaart"-verlichting (verlichting is het recentste werk van Olivier). Observeert u maar verder: de nieuwe toonbank en zijn logo in trompe-l'oeil (nog maar eens) in de "verbrande hout"-stijl, met daarachter twee mozaïeken, van karton en de andere van houten kratten (..van wijn, welteverstaan!). Nadat u een ander groot werk met etiketten boven de "Belgische" hoek heeft bewonderd, moet u beslist uw ogen nog even verhogen naar onze derde hemel, een nocturne deze keer, en ons knipoogje naar de Australische vlag opmerken.
Deze zaterdag kan u ook naar een korte diavoorstelling kijken die doorlopend aan de toonbank wordt getoond, met daarin alle andere verlichtingswerken van mijn vriend.

Nu we het over de toonbank hebben, laten we het plezier van de ogen maar eens wijken voor die van de smaak! Zaterdag staat een degustatie "eenmalige wonderen" op het programma: twee n ieuwe wijnen uit Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika, uitstekend en perfect rijp, voor slechts € 6.90! En drie "oude bekenden" te (her)ontdekken: de Whitecliff sauvignon blanc, de Chukker 1 malbec en de St Mary's cabernet.

En nog een laatste woordje over de inrichting; een andere vriend en kunstenaar Philippe Cardoen heeft al sinds de opening van de winkel meegewerkt; hij heeft de verlichting van de etalage, de grote luchter en de lampen in betonstaal ontworpen. Wat het "recyclage/tweedehands/brol"-materiaal aangaat ben ik de enige verantwoordelijke!

Oef! Toch nog een cheers,

Miguel

PS: Neem een kijkje op de volgende websites voor meer werken van Olivier Damien:

-www.olivierdamien.be
-www.lagalerie.be/damien