Mig's World Wines
online verkoop !
artikel(en) : 0
totaal : 0.00 €

Nieuwe sterkedrank + Laugh & Learn 31/08/2020

Nieuwe sterkedrank:

De wereld van de whisky's bij Mig's verwelkomt whisky's uit Italië en Denemarken.

De Puni distilleerderij bevindt zich in Noord-Italië, omgeven door de Alpen, en ontleent zijn naam aan de rivier die in de buurt stroomt van de plaats waar hij in 2010 werd opgericht. We selecteerden twee malts uit hun assortiment. De Puni Gold is een rijke whisky gerijpt in ex-bourbon vaten: vanille, mango en peper. De Puni Alba is een prachtig uitgebalanceerde whisky, gerijpt in Marsala vaten en vervolgens afgewerkt in Islay vaten: donker fruit, kruiden en een vleugje turf.

In Denemarken begint Stauning naam te maken. Deze distilleerderij is opgericht door negen vrienden die niets van whisky afwisten, maar na een proeverij wordt duidelijk dat ze veel geleerd hebben! Elk ingrediënt is lokaal afkomstig: de gerst en de rogge, die ter plaatse worden gemout, maar ook het water en zelfs het veen. We hebben ook twee whisky's uit hun assortiment geselecteerd. De Stauning Bastard, een heerlijk vreemde creatie, gemaakt van gemoute gerst en gemoute rogge, met een afwerking in mezcalvaten: abrikoos, kruiden en een plantaardig tintje. En de Stauning KAOS: ondanks de naam is het een evenwichtige en complexe whisky. Noten van rook, chocolade, geroosterde noten, granen, vanille, en de lijst gaat verder.

Onze wereld van de rum verruimt ook zijn gamma met twee “gearrangeerde rums”: de Rhumantic (!) la Mangue & le Passionné worden in België gecreëerd met behulp van een premium rum uit Guadeloupe waarin verse kwaliteitsvruchten worden doordrenkt. Lekker!

 Laugh & Learn:

Zoals u zult begrijpen, zijn we afhankelijk van de evolutie van de pandemiecrisis om te evalueren of we u opnieuw kunnen verwelkomen op onze L&L-avonden. Patrick testte echter voor ons online zoom-proeverijen voor de zomervakantie, en deze waren zo succesvol dat hij vanaf oktober meer zal organiseren. Blijf begin september op de hoogte voor meer details.

Tot ziens @Mig's.

Cheers!