Mig's World Wines
online verkoop !
artikel(en) : 0
totaal : 0.00 €

STOP! EXCEPTIONAL! CHATEAU MUSAR TASTING! 12/05/2014

Deze zaterdag 17 mei stelt Mig’s u een uitzonderlijke degustatie voor. Jane Sowder – export manager van Château Musar – zal erbij zijn, net als Luc Hoornaert die nu al meer dan 15 jaar lang hun mythische wijnen uit Libanon naar België invoert.

Château Musar is waarschijnlijk de oudste wijngaard ter wereld: er zijn sporen van een M’sar (een oud-Arabisch word voor ‘oud kasteel’) die 4500 jaar geleden wijn produceerde. Gaston Hochar stichtte in 1930 de wijngaard zoals we die vandaag kennen – met dezelfde naam.

De bekende ‘Decanter Man of the Year award’ werd in 1984 opgericht ter ere van Gastons zoon Serge, na een historische oogst toen de druiven met een witte vlag moesten geplukt worden tijdens de Libanese burgeroorlog.

Noch de geschiedenis, noch de wijnen die deze wijngaard produceren zijn banaal. Niet alleen gebruikte het Domein nooit pesticiden (bio vooraleer het woord bestond), maar welk domein houdt zijn topwijn 7 jaar bij voor het op de markt te brengen?  

Er komt niets in de buurt van hun top cuvées, en mocht u de Château Musar nooit geproefd hebben, is dit een uitzonderlijke gelegenheid. U krijgt zelfs de beste informatie van de juiste mensen.

See you ! Cheers !