Mig's World Wines
online verkoop !
artikel(en) : 0
totaal : 0.00 €

Vinos Extremos: Cara Sur, Argentina 29/05/2017

Cara Sur is het ‘persoonlijke’ project van Sebastian Zuccardi, derde generatie van de familie Zuccardi, een van de grootste privéwijnproducenten uit Argentinië.  

De Cara Surwijnen komen van de Valle de Calingasta dichtbij San Juan, ten noorden van Mendoza. Deze wijngaarden rijzen tot 1500m boven de zeespiegel uit. Hoger aanbouwen is een manier om in Argentinië fijnere wijnen te verkrijgen:  hoe hoger, hoe koeler de druif, hoe eleganter de wijn.  

Het wijnetiket van de Cara Surwijnen vermeldt: “naturaleza extrema, intensidad en la fruta, innovación in bodega, cuidado manual en cada botella, vinos extremos”. En ook: “fermentación con levaduras nativas”. Vertalen is overbodig, het is allemaal redelijk duidelijk!

Sebastian heeft voor een van zijn wijnen gekozen voor de Bonardavariëteit - niet verbonden met de Italiaanse Bonarda maar eerder met de Franse Charbonneau. Elegant maar mooi gestructureerd, goed voor zomerbarbecues!

De Criolla is in Argentina heel wijdverspreid, wordt meer gebruikt voor heel simpele wijnen (niet voor de Casa Sur, natuurlijk!). Het lijkt dichtbij de Missionvariëteit te staan, volgens sommigen de Chileens Païs. En het wordt soms “la Douce Noire” genoemd, niet te verwarren met Dolcetto.. Toch ietwat verwarrend? Zeker. Maar het antwoord bevindt zich in uw glas; een lichte maar erg elegante wijn voor uw zomergerechten.

Kom zaterdag voorbij en proef gewoon zelf! Salud!