Mig's World Wines
online verkoop !
artikel(en) : 0
totaal : 0.00 €

nieuws

09/06/2008

Deze zaterdag 14 juni: degustatie van “kelderrestjes"! Nog eens??!! Wel ja! Bij Mig’s is het gamma voortdurend in beweging en zijn er altijd goede zaakjes te doen!

Noteer al voor 21 juni: degustatie van wijnen (goedkope) voor deze zomer: joven, robles en crianza. Rode wijnen van Campo de Borja, Cariñena, Catalunya, La Mancha, Navarra en Valdeorras.
Cheers!

02/06/2008

Voor Vader: zoals gewoonlijk hebben we bij Mig’s een ruime keuze aan geschenken voor alle budgetten (wijn, bier, alcohol en accessoires).

Te onthouden:
- de glazen ijsemmer aan 10.00€
- de karaf “Rosso” aan een sympathieke prijs: 12.00€
- de mooie geschenkmand: de emmer + ½ Casa Donoso witte sauvignon + ½ Santa Ema cabernet sauvignon (rood) + ½ Forget-Brimont Champagne 1er Cru : voor slechts 30.00 € !!!

In een ander register is er ook, in Bollinger:
- De uitzonderlijke oogst « 2003 by Bollinger » in een even uitzonderlijk kistje, voor 80.00 €
- De bijzondere Bollinger R.D. (recente gezuiverd) 1996, nu aan dezelfde prijs dan vorig jaar, meer bepaald 118.00 € in plaats van 150.00 €! Een heel grote champagne om nu te drinken of om bij te houden.
Probeer deze week zo vroeg mogelijk te komen! Maar geen probleem, de hele ploeg staat ook zaterdag klaar voor uw « last minutegeschenken »!


Kunst in juni :
Abstractions Acte IV in La Galerie.be met onder andere Olivier Damien, onze huisvriend en decorateur van de winkel (www.lagalerie.be, doorklikken op « l’agenda des artistes).
Antre-Ouvert : met een andere decorateur, vriend van het huis, Philippe Cardoen, op 6, 7 en 8 juni. Info op 02/512 54 64.
Contemporary Ceramics : Kaat Pauwels en Morten Lobner Espersen . Meer informatie op www.pulsceramics.com.

27/05/2008

Deze zaterdag 31 mei is het alles rosé wat de klok slaat: de grote degustatie van roséwijnen.: de grote degustatie van roséwijnen. Droge, fruitige, met bubbels… Voor het aperitief, voor de BBQ en zelfs voor “ernstige” maaltijden! We proeven dan een twaalftal rosés uit alle uithoeken van de wereld.
Wees op tijd en denk aan de Papa’s: op zondag 8 juni is het Vaderdag. We hebben eenmalig enkele uitzonderlijke karaffen “Rosso” voor deze gelegenheid voor 15€ en een ijsemmer voor slechts 10€.
Op zaterdag 7 juni hebben we dan op aanvraag een degustatie van onze beste alcohols, zodat u na een betere kennismaking een goede fles kunt aanschaffen.
Cheers! Mig’s.

20/05/2008

Deze zaterdag 24 mei zullen we onze laatste kelderrestjes degusteren: Tyrell's verdelho (Australische witte), Maximinus Thrax cabernet (Bulgarije) en Delheim Grande Réserve (Zuid-Afrika).
Opgepast, volgende week is het alles rosé wat de klok slaat: de grote degustatie van roséwijnen. Droge, fruitige, met bubbels… Voor het aperitief, voor de BBQ en zelfs voor “ernstige” maaltijden! We proeven dan een twaalftal rosés uit alle uithoeken van de wereld.
Wees op tijd en denk aan de Papa’s: op zondag 8 juni is het Vaderdag. We hebben eenmalig enkele uitzonderlijke karaffen “Rosso” voor deze gelegenheid voor 15€ en een ijsemmer voor slechts 10€.
Op zaterdag 7 juni hebben we dan op aanvraag een degustatie van onze beste alcohols, zodat u na een betere kennismaking een goede fles kunt aanschaffen.
Cheers! Mig’s.

06/05/2008

Oeps ! We zijn nog wat lui ! Zit het lange weekend er voor iets tussen?
Kortom, we houden deze zaterdag een sympatieke degustatie zomerwijnen. Rode wijnen om koele te serveren:
-Santa Julia pinot noir (Argentina)
- Babich pinotage/cabernet (Nieuw-Zeeland)
- Longariva Baldovino (Italië, Trentino)
- Netzl Zweigelt (Oostenrijk)

Cheers !

22/04/2008

Ligt het aan de val van de dollar. Of aan iets anders? Wat de reden ook is, ons gamma Amerikaanse wijnen breidt zich steeds maar uit! We hebben nu bijna een dertigtal Amerikaanse producten van Californië, Oregon en Washington. Een nieuwigheid om deze zaterdag 26 april te ontdekken zijn de wijnen van Benziger Family Winery. Een witte sauvignon, een chardonnay, een syrah en een cabernet sauvignon. Allemaal van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. En hoewel het etiket “natural farming” vermeldt, werken ze eigenlijk in biodynamie. Ga eens kijken op hun site www.benziger.com en dan weet je alles. Tot zaterdag!

08/04/2008

Deze zaterdag 12 april gaat Mig’s de Spaanse toer op!Vervoeg ons voor de degustatie van twee nieuwe Ribera del Duero : Pinna Fidelis en Arrocal, allebei rijk en vol smaak, aan zeer democratische prijzen! We zullen ook een fles witte wijn openen op basis van de meest geplante wijnsoort ter wereld, de airen! Ooit van gehoord? Kom eens proeven, het is echt lekker. We voegen daar ook nog een kleine verrassing aan toe, we beslissen nog! Cheers!

25/03/2008

Is iedereen naar andere oorden gevlucht? Aan het nietsen onder de palmboom? De volgende twee zaterdagen (29 maart en 5 april) heerst de lente ook bij Mig’s. Een lente die in Brussel onder de sneeuw begint…behalve bij Mig’s waar de temperatuur niet onder de 40° zal zakken! Volle zon in de flessen! Mig’s zal deze keer geen wijndegustaties houden, maar een alcoholdegustatie! Rum, Calva, Whisky maar ook Porto, Madeira… De hitte is in zicht, dus kom maar langs! Cheers!

!

18/03/2008

Paasdegustatie

1. Elegant, licht en niet houterig is de chenin blanc van Groot Parys : Die Tweede Droom, een wijn van biodynamische druiven uit de streek van Paarl in Zuid-Afrika. Een droomwijn? Dat moet u zelf ontdekken!
2. Om niet te missen, de Orphée 2006 du Mas Foulaquier. Een zijdezachte en smaakvolle Pic Saint-Loup (uit de Languedoc) met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Pik er een Pic Saint-Loup uit!
3. Twee unieke Bulgaarse wijnen: Damianitza Uniqato Rubin en Melnik,twee lokale druivensoorten. We zijn klaar voor een Bulgaar!
En als laatste eentje om de chocolade te helpen verteren uit Moldavië, de brandewijn Divin Luceafar DVV Virsta 10 ani.
Cheers!

10/03/2008

Nog meer kelderrestjes deze zaterdag 15 maart bij Mig’s. We hebben vier Zuid-Afrikaanse wijnen van Delheim tegen -20% op de kop kunnen tikken! De witte sauvignon, de shiraz en de Cabernet Grande Réserve. Om deze zaterdag te (her)ontdekken!
Belgische wijnen: in 2006 lanceerde Mig’s de wijnen van Philippe Grafé (Le Domaine du Chenoy). We geven toe dat ze nog jong en scherp waren. Komende uit Namen hebben ze wat tijd nodig gehad om zich volledig te kunnen uiten! Ze winnen nu aan rijpheid, en verbazend genoeg concentreert Philippe zich vooral op de rode – een beetje witte, geen “petit gris”! Wees een pionier en herontdek deze Belgische wijnen.

04/03/2008

Rhöne and Away !
Een kleine knipoog voor de amateurs van Australische tv-series – sorry!
Rhône : helemaal nieuw bij Mig’s is de Domaine de la Collière, een Côtes du Rhône 2006.
Away : de nieuwe ontdekking, Tandem, een Marokkaanse syrah…door een tandem, Thalvin en Alain Graillot werd gecreëerd. Gewoonweg fantastisch!
Daarbij een paar ‘oldies but goldies’: Mitchelton Shiraz (Australië) en Blauwklippen Vineyards Selection Shiraz (Zuid-Afrika).

Ah, syrah, syrah, syrah !!!

26/02/2008

Een nieuwe aanvoer van Amerikaanse wijnen! De Frog’s Leapwijnen zijn eindelijk terug en de Story Ridge Vineyards zullen met de twee cuvées, de California en de Napa, vanaf nu deel uitmaken van ons gamma. Deze laatste zullen deze zaterdag te proeven zijn, evenals een Bulgaarse wijn, de Maximinus Thrax, 100% cabernet sauvignon, nog een van onze fameuze kelderrestjes!

Cheers! Tot zaterdag!

19/02/2008

Meer ! Meer ! Meer ! Nog kelderrrestjes ! Onze leveranciers willen plaats maken voor de nieuwe flessen, en dus is dit het moment om rijpe wijnen tegen zachte prijsjes te vinden. Deze zaterdag 23 februari testen we een Barbera d’Asti (Gaitu), een Ribera del Duero (Martin Berdugo), een Australische Shiraz (Tyrell’s), een Australian Verdelho (Tyrell’s) en een Siciliaanse witte. Allemaal klaar om gedronken te worden, allemaal onder de 10€! Mis deze kans niet! Tot dan! Cheers!

14/02/2008

Opgepast! Champagne heeft te veel succes en de prijzen zijn sterk gestegen: de fantastische Bollingers hebben hun start sinds het begin van het jaar niet gemist. Maar!!! Mig’s heeft een kleine “oorlogsvoorraad” naar boven gehaald en heeft nog een kleine stock aan de oude prijzen! Oordeel maar zelf:


Prijs 2007 Prijs 2008
Spécial Cuvée
38.70 43.50
Grande Année
78.00 86.00
RD ‘96
118.00 150.00
Vieilles Vignes Françaises
390.00 450.00


De stock is dus erg beperkt! First come, first served! Ook te ontdekken: de 2003 van Bollinger, uitzonderlijk complex.

Deze zaterdag te proeven:
• Nieuwe ontdekkingen uit Portugal : Prova tinto, Infantado rood en Infantado Porto Branco
• Een ander « kelderrestje »: een leuke Rubin 2004 uit Bulgarije aan 4.50 € de fles. Deze redelijk fijne en lichtjes gekruide wijn staat klaar om ontdekt te worden.

07/02/2008

This Saturday's (9 February) tasting: "USA Super Saturday"!
New wines from Napa & superb discoveries from Sonoma:

- The Hess Collection: Su'skol Vineyard Napa Valley Chardonnay and Mount Veeder Napa Valley Cabernet Sauvignon
- Seghesio: Russian River Valley Arneis, Sonoma County Zinfandel and Dry Creek Valley Cortina Zinfandel
"Vote" for any of these wines & you'll get the best from the US!