Mig's World Wines
online verkoop !
artikel(en) : 0
totaal : 0.00 €

Renovation & Tastings! 30/08/2010

Mig's renoveert! Nieuwe rekken, een nieuwe werkruimte, een nieuwe toonbank... De winkel wordt dus een "work in progress" tijdens een of twee weken, maar het is ook "business as usual"! Alvast bedankt voor uw geduld.
Met dit in ons achterhoofd zal de eerste degustatie van het jaar eerder licht zijn. Wat nieuws uit België: geen nieuwe regering, maar een nieuwe wijn: De Kluizen pinot noir. Op deze wijn volgen een of twee versterkte wijnen die nog gekozen moeten worden!
Het grote nieuws is dat Mig's degustatie-avonden organiseert (meer info hieronder). Reserveer snel om deel te nemen aan deze leuke momenten! Cheers

MIG'S WORLD WINES LAUGH n' LEARN EVENINGS !


Vanaf september zal Mig's onder het motto "Het abc van de wijn" 4 wijndegustaties houden: één donderdag per maand van 19u tot 20u30.
16 september: "Er was eens..." De geschiedenis van wijn: hoe het allemaal begon, en hoe het de wereld veroverde.
14 oktober: "De roots": de wijngaard. Wat (variëteiten), waar (geografie, grond, klimaat...) & wanneer (snoeien, oogsten...)
4 november: "De trossen in de vaten": alles over het werk in de wijnmakerij, de wijnstijlen & hoe wijn wordt gemaakt.
9 december : "Een prachtig koppel": wijn & voedsel combineren.

 

Mig's wil dat u:
- zich amuseert
- in alle vrolijkheid iets bijleert
- een breed gamma wereldwijnen ontdekt en proeft (8 per avond)


U kan de vier avonden apart bijwonen. Indien u er ten volle voor wil gaan, zal uw aanwezigheid tijdens de vier avonden uw kennis flink aanscherpen.


De avonden zullen door Xavier in het Nederlands, Frans en Engels - en Italiaans, Spaans & Duits indien nodig gehouden worden! (*Meer informatie over Xavier hieronder). Het geluid van Xaviers lach is nog indrukwekkender dan zijn taal- of wijnkennis! U bent hiervoor erg welkom! Slimme en zelfs domme vragen worden ten hoogste aangemoedigd.

 

Is dit iets voor u?
U hoeft ons enkel een e-mail te sturen om de avonden van uw keuze te reserveren. We beperken het aantal deelnemers tot 15 per avond, snel inschrijven is de boodschap! We sturen u een bevestiging van reservatie en alle betaalinformatie. De prijs per avond bedraagt 20€ per persoon (inclusief brood en water, maar helaas, geen eten!). De deelnemers krijgen voor hun aankopen of bestellingen van die avond een korting van 10% .
O ja! Deze avonden zullen hier in de winkel plaatsvinden: Mig's, Charleroisesteenweg 43, 1060 Brussel. Tel: 02/534 77 03.

 

(*) Xavier Hérail, 36 jaar, 1m85, 95kg, afgestudeerd in de wijnbouw en oenologie.
Na zijn studies wordt hij productieverantwoordelijke in Bordeaux (Château Arnauton, Fronsac).
In 2004 keert hij terug naar België. Sindsdien werkt hij voor een Franse wijngids, geeft hij degustatielessen en werkt hij al 3 jaar voor Mig's World Wines! Zijn parcours gaf hem de mogelijkheid om met alle wijnberoepen en alle wijnen van de wereld kennis te maken. Hij is gepassioneerd en houdt ervan in alle gezelligheid en gastvrijheid zijn kennis te delen en begrijpelijk te maken!