Mig's World Wines
online verkoop !
artikel(en) : 0
totaal : 0.00 €

nieuws

Biopaumerà

19.06.2018

De ploeg van Mig’s heeft geproefd en besloten om twee nieuwe originele Spaanse wijnen in voorraad op te slaan: een witte en een rode, beide uit de zwarte grenache druif. De witte is een klassieke ‘blanc de noirs’.

Beide wijnen zijn bio, uit Tarragona en hun eerste eigenschap is mineraliteit. Beiden… Meer


Aanmelden op onze Newsletter

LAUGH & LEARN – 2018 Eerste Deel

Onze Mig's Laugh&Learn degustatie avonden zijn steeds succesvoller en wij danken u voor het enthousiasme dat u altijd aan de dag legt. Het spijt ons ten zeerste voor degenen die nog niet hebben kunnen deelnemen. Weet dat wij al het mogelijke doen om zoveel mogelijk onder jullie blij te stemmen door een groot aantal degustaties te programmeren: wijn, whiskies, Rum, Tequila en Mezcal, Gin & Tonic en nieuw: Rum! Grijp snel uw agenda’s, first come … first served!

 

 

WIJN DEGUSTATIES

(Gegeven door Patrick)

 

Bubbels: Cava, Prosecco, Champagne,… wat is nu juist het verschil? Waar komen ze vandaan? Hoe worden deze wijnen gemaakt? En vooral: hoe krijgt ge de bubbels in de fles?!

 

-> Dinsdag 20 februari Volzet, sorry !

 

“Papillenpraktijk”: Staren, snuiven, slurpen, slikken en spuwen (optioneel).

-> Donderdag 1 maart Volzet, sorry !

 

“The Unusual Suspects”: ongewone wijnen is dagelijkse kost bij Mig’s. Ofwel vanwege een ongewone herkomst, ofwel vanwege verrassende vinficatie methodes. Verwacht het onverwachte.

->  Dinsdag 6 maart Volzet, sorry !

 

"Vork zoekt kurk":        Wijn en gerechten leren combineren.

 -> Donderdag 15 maart Volzet, sorry !

 

“Wijn, de basis: Een introductie tot de verschillende wijnstijlen, druivensoorten, regios en appellaties.             

-> Dinsdag 17 april Volzet, sorry !

 

“Nieuwe Wereld Wijnen”: Australië, Zuid-Afrika, Californië, enz. worden nieuwe wijnlanden genoemd, ten opzichte van de heel oude en tradionele Europese wijnnaties. Ondanks het feit dat ze zelf al enkele eeuwen wijn maken. Ontdek hier over welke landen het gaat en hun typische druivensoorten.

-> Dinsdag 15 mei Volzet, sorry !

 

“Druivensoorten”: “Om goede wijn te maken, heb je kwaliteitsvolle druiven nodig.” Maar de welke? Ondek hier de meest bekende druivensoorten. 

-> Donderdag 17 mei Volzet, sorry !

 

Bubbels: Cava, Prosecco, Champagne,… wat is nu juist het verschil? Waar komen ze vandaan? Hoe worden deze wijnen gemaakt? En vooral: hoe krijgt ge de bubbels in de fles?!

-> Donderdag 31 mei Volzet, sorry !

 

“NIEUWE Nieuwe Wereld Wijnen”!: Hier gaan we verder dan de ondertussen klassieke nieuwe wijnlanden. Ontdek de nieuwste spelers in de wijnwereld.

->  Dinsdag 12 juni Volzet, sorry !

 

"Poolside wines” & Cocktails op basis van wijn: Start de zomer met heerlijke zomerdrankjes.       

 -> Woensdag 4 juli Volzet, sorry !

 

STERKE DRANKEN DEGUSTATIES

Klassieke sterke dranken uit Frankrijk (en buurlanden): Cognac, Armagnac, Calvados en anderen. Deze dranken hebben de reputatie van Frankrijk gemaakt, maar worden soms ook in andere Europese landen vervaardigd.

-> Donderdag 24 mei Volzet, sorry !

 

Tequila y Mezcal (y mas): Ontdek twee van de meest artisanale en elegante dranken ter wereld.

-> Dinsdag 29 mei Volzet, sorry !

 

GIN & TONIC PROEVERIJ

(Gegeven door Patrick)

 

 “The oriGINal workshop!”: 6 gins met telkens een verschillende tonic en garnituur 

-> Dinsdag 20 maart  Volzet, sorry !

 

“The oriGINal workshop!”: 6 gins met telkens een verschillende tonic en garnituur 

-> Donderdag 3 mei Volzet, sorry !

 

 “The oriGINal workshop!”: 6 gins met telkens een verschillende tonic en garnituur 

-> Donderdag 7 juni Volzet, sorry !

 

“The oriGINal workshop!”: 6 gins met telkens een verschillende tonic en garnituur 

-> Donderdag 5 juli Volzet, sorry !

 

RUM DEGUSTATIE

(Gegeven door Patrick)

 

“Start to Rum”: ontdek de geschiedenis en de verschillende stijlen rond deze uitzonderlijke drank.          

-> Woensdag 28 februari Volzet, sorry !

 

“Start to Rum”: ontdek de geschiedenis en de verschillende stijlen rond deze uitzonderlijke drank.          

-> Donderdag 26 april Volzet, sorry !

 

“Start to Rum”: ontdek de geschiedenis en de verschillende stijlen rond deze uitzonderlijke drank.          

-> Dinsdag 22 mei

 

“Keep on rumming”: het vervolg op “Start to Rum”. Niet alleen gaan we rums proeven van minder bekende herkomst, maar ook zullen nieuwe trends en stijlen bekijken.

-> Donderdag 14 juni Volzet, sorry !

 

 

WHISKY DEGUSTATIES

(Gegeven door Ray in het Engels)

 

“Great Scottish Classics”

-> Woensdag 7 maart Volzet, sorry !

 

“Een overzicht van al de Schotse Whisky gebieden”

->Woensdag 25 april Volzet, sorry !

 

(Gegeven door Patrick)

"Het vat": Sherry, Bourbon vaten, speciale "finishings", enz. In deze degustatie wordt een schijnwerper geplaatst op wat is verantwoordelijk voor drie kwart van de smaak van whisky.

->Woensdag 30 mei Volzet, sorry !

 

“Bourbon & Rye”

-> Dinsdag 5 juni Volzet, sorry !

 

 

Belangrijk:

Deze degustaties zullen plaatsvinden van 19:15 tot 21:30 in de winkel, Charleroisesteenweg 43,  1060 Brussel. Telefoon: 02/534 77 03.

De prijs per avond bedraagt € 25 per persoon.

We voorzien geen eten (behalve brood) maar u bent natuurlijk helemaal vrij om zelf wat mondvoorraad mee te nemen. 

Mig's wil dat u:

- zich amuseert
- in alle vrolijkheid iets bijleert
- een breed gamma wereldwijnen en sterke drank ontdekt en proeft

Is dit iets voor u?

U hoeft ons enkel een e-mail te sturen om de avonden van uw keuze te reserveren. We beperken het aantal deelnemers tot 15 per avond, snel inschrijven is de boodschap! We sturen u een bevestiging van reservatie en de betaling inlichtingen.

 

Betaal niets vooraleer u onze bevestiging van beschikbaarheid ontvangt!!

We sturen U een bevestiging met betalingsinstructies.

Omdat de plaatsen beperkt zijn, is een voorafbetaling noodzakelijk om uw reservatie definitief  te bevestigen. Deelnemers krijgen voor hun aankopen of bestellingen de avond zelf een korting van 10%.

Opgepast, een degustatie kan niet terugbetaald worden indien u deze minder dan drie dagen op voorhand annuleert.

De winkel, zoals Brussel,  is een typische mix van culturen en daarom worden de avonden op zijn “zinneke” in verschillende talen gegeven.

Met andere woorden, we passen de taal aan het aanwezige publiek. En vermits we het geluk hebben klanten te mogen ontvangen van alle kanten van de wereld, wordt meestal een mengeling van verschillende talen gehanteerd.

 

Bankgegevens:

Bank KBC : 466-2245321-73
IBAN : BE27466224532173
BIC : KRED BE BB

 

Mig's World Wines

Mig's World Wines
Charleroisesteenweg, 43
1060 Brussel

Open van maandag tot zaterdag

van 11u00 tot 19u00

Telefoon: +32 (0) 2 534 77 03
Email : mig@migsworldwines.be


Facebook Mig's World Wines

wine
map
*
free
shipping